21
10.22

У Рівному відкриється друга черга інноваційного логістичного комплексу Форт

Власники рівненського ТРЦ Злата Плаза планують до кінця року ввести в експлуатацію другу чергу логістичного комплексу Форт.

Компанія Retail&Development Advisor (RDA) виступає ексклюзивним брокером об’єкту.

ЛК Форт – це діючий логістичний комплекс площею 7000 кв. м, розташований у Рівному, неподалік важливої транспортної розв’язки на Луцьк, Львів, Київ та Сарни. При цьому концепція розвитку ділянки передбачає поступове розширення комплексу до 15 000 кв. м. 

“У 2022 році наша компанія планувала реалізувати декілька проектів, але війна суттєво скоригувала наші дії. На початку військової агресії росії проти України всі інвестиції були призупинені, адже було багато значно важливіших та нагальніших питань. Зараз ми вирішили відновити інвестиції та почали роботи з будівництва другої черги ЛК Форт. Переконані, що будівництво додаткових складських площ в тому числі дозволить допомогти компаніям, що потребують релокації, адже склад категорії “B+” в Рівному орендувати значно дешевше, ніж в Києві чи Львові, а логістична зручність його розташування нічим не гірше”, – говорить директор ТРЦ Злата Плаза Олександр Оверчук. 

За його словами, проектна документація на будівництво другої черги об’єкту була готова ще до повномасштабного вторгнення. Тоді ж була закуплена частина основних будівельних матеріалів, тому вартість реалізації проекту відносно минулого року зросла несуттєво.

“Зрозуміло, що розрахунок окупності зараз прогнозувати важко, адже обставини змінюються майже щогодини. Тому більш важливими аргументами реалізації проекту саме зараз для нас стали: підтримка економіки, стимулювання замовлень виробничих підприємств, робочі місця і сплата податків. Загальна площа другої черги об’єкту складе 3000 кв. м, з яких 2550 кв. м буде відведено під склади і 450 кв. м – під офісні приміщення. Її введення в експлуатацію планується вже в грудні цього року”, – зауважує Олександр. 

Він додає, що нове будівництво відповідає класу “B+” згідно міжнародної класифікації складів і це буде перший такий об’єкт в Рівному. Серед основних технічних характеристик об’єкту: висота стелі 8 метрів, 5 докшелтерів з доклевеллерами, безпилові промислові підлоги, цілодобова охорона та відеонагляд, система контролю та управління доступом, пожежна сигналізація тощо.

При будівництві другої черги компанією були використані енергоефективні матеріали й технології. Зокрема, опалення офісних приміщень буде здійснюватися теплою підлогою за рахунок теплових насосів. Також планується встановлення сонячних панелей на даху для забезпечення 30% потреб споживання електроенергії. Водночас сучасна система контролю та управління доступом в автоматичному режимі буде керувати шлагбаумами та надавати аналітику по зовнішнім входам до офісної та складської частини будівлі. 

За брокеридж нової черги логістичного комплексу відповідатиме компанія RDA, з якою компанія успішно співпрацює в рамках іншого проекту, яким володіє інвестор – рівненського ТРЦ Злата Плаза.

“Багаторічний успішний досвід співпраці з RDA по іншим проектам довів свою ефективність та результативність. Адже професійна команда фахівців RDA завжди оперативно реагує на наші запити, досягаючи оптимального для всіх сторін результату. Не сумніваємося, що її досвід надання агентських послуг в сферах офісної, торговельної та складської нерухомості стане нам в нагоді і цього разу”, – зазначає підприємець.

В свою чергу в RDA додають, що з початком повномасштабного вторгнення попит на склади в західних регіонах України значно зріс, тому компанія очікує заповнення площ другої черги в найкоротші терміни.

“Західний регіон зараз є вкрай затребуваним, тому саме локація комплексу є його головною перевагою. Але якщо Львівська область, як флагман заходу України, перенасичений попитом, то Рівненську можуть обрати ті компанії, яким необхідні короткі шляхи як до Києва і сходу країни, так і до центру, півдня та кордонів наших європейських сусідів – Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії. Розміщення на магістральних шляхах в межі міста дозволяє з максимальною ефективністю забезпечувати логістичні потреби як в межах України, так і за кордоном. Додатковими перевагами ЛК Форт є його якість, технологічність та професіоналізм орендодавця, що є системним гравцем українського ринку комерційної нерухомості”, – вважає керівник проектів офісної нерухомості RDA Кирило Кравченко.

За словами топ-менеджера, серед потенційних орендарів комплексу можуть бути як виробничі компанії різних сфер, так і роздрібні мережі, логістичні оператори чи дистриб’ютори. Орендна ставка в об‘єкті стартуватиме від $4,5 за кв. м на місяць, не враховуючи ПДВ та операційні витрати. При цьому Кирило зазначає, що в залежності від строку оренди, умов виходи з договору та інших пакетних комерційних умов, орендарі можуть розраховувати на знижку зі сторони орендодавця.

З питань оренди приміщень в рівненському ЛК Форт можна звертатися безпосередньо до Кирила Кравченка: 097 454 16 47, k.kravchenko@rda.ua

Джерело: https://rau.ua/novyni