28
08.20

Результати опитування RDA

Результати опитування RDA: Як торгує мережа ресторанів швидкого харчування Dinner's після зняття жорсткого карантину?
 
Як розповів співзасновник мережі Dinner's Олександр Борщевич, оператори громадського харчування найбільше відчули негативний вплив коронакризи. Особливо сильно просіли заклади з комплексними обідами, орієнтовані на офісних співробітників.
 
Зараз заклади Dinner’s працюють всього на 10-30% від докризових показників. Більшість з них розташовані на території великих бізнес-центрів: БЦ Леонардо, БЦ Ильинский, БЦ Astarta, БЦ Eleven, а також офісах Київстар, групи 1+1 та Укрсиббанк. Багато орендарів цих закладів продовжують працювати віддалено, а ті, які повернулися в офіс, часто намагаються утримуватися від відвідування ресторанів, споживаючи їжу з дому або замовляючи доставку.
 
Внаслідок падіння трафіку і продажів, Dinner’s довелося скоротити штат співробітників на третину (з 600 до 200 осіб) та змінити акценти в роботі, переорієнтувавшись на безкоштовну доставку і продаж більше 40 видів заморожених продуктів.
На думку Олександра Борщевича, докарантинні показники роботи можуть бути досягнуті лише навесні 2021 року. І тільки за умови, якщо другої хвилі коронавірусного карантину в Україні вдасться уникнути.
 
Останні чотири місяці Dinner’s, як і багато інших рестораторів, працює в збиток, ресторан на вул.Кірпи (Південний вокзал) розглядають переформатувати або продати. Про розширення бізнесу мови не йде. Це при тому, що ще в березні компанія була на фінальній стадії підписання ще трьох нових локацій під ресторани сумарною площею 2700 кв. м. У компанії не приховують, що в таких умовах головне завдання – виживання.