12
03.21

Ринок торговельної нерухомості Дніпра у 2020 році

 
Таїсія Литовченко - серед експертів, опитаних Commercial Property про ринок торговельної нерухомості Дніпра у 2020 році:
“Попри деяку активізацію девелоперської активності в останні роки, в Дніпрі практично не будуються нові великі ТРЦ, які могли б якісно посилити конкуренцію на ринку торговельної нерухомості. У 2019-2020 роках нова пропозиція забезпечувалася переважно введенням в експлуатацію невеликих об’єктів, а також оновленням або розширенням діючих ТЦ/ТРЦ”.
Найбільші обсяги нової пропозиції торговельної нерухомості на ринку Дніпра у 2020 році були забезпечені введенням в експлуатацію другої черги ТРЦ APPOLO. Як зазначають у компанії RDA, після відкриття загальна площа цього об’єкта зросла на 50%, а орендна досягла 30 000 м2, що дало змогу APPOLO увійти до трійки найбільших ТРЦ міста.
 
«Загальна ситуація з пандемією коронавірусу в Україні безпосередньо впливає на показники роботи ритейлерів і торгових центрів. Затяжний карантин і спровокований ним економічний спад можуть не тільки погіршити становище діючих гравців, але й відкласти вихід на ринок нових об’єктів», – попереджає Таїсія Литовченко. За її словами, вже зараз зрозуміло, що у 2021 році відкриття великих торгових об’єктів у Дніпрі очікувати не варто. Та й проєкти, раніше заплановані на 2022 рік, швидше за все, будуть перенесені на пізніші терміни.
 
Докладніше читайте в Commercial Property.