01
11.21

Чорна осінь для рітейлу

Працювати з обмеженнями чи не працювати взагалі? Здавалося б, відповідь на це питання очевидна, але на практиці виявилося не все так просто.
 
З 1 листопада червона зона діятиме вже у 15 регіонах, зокрема, і в Києві, і торгові центри, ритейл і ресторани зможуть приймати та обслуговувати лише повністю вакцинованих відвідувачів. У кількох областях обмеження червоної зони набули чинності ще 16 жовтня, уже минуло двоє вихідних, і можна підбити перші результати роботи.
 
Падіння трафіку не завжди дорівнює падінню продажів. Фундамент купівельної спроможності — це впевненість у завтрашньому дні. Але коли зростає захворюваність і вводять обмеження, то настрій витрачати гроші прямує до нуля.
 
ТРЦ рапортують про падіння трафіку на 30−50%, а ритейл показує зниження продажів у деяких категоріях до 80%.
І тут починається найцікавіше, а саме орендні відносини. Незважаючи на професіоналізм сторін і давні партнерські відносини, буде багато непорозуміння. Орендодавці ТРЦ не поспішають приймати рішення, але все одно рано чи пізно необхідно буде вирішувати й домовлятися між собою.
 
Так за рахунок бізнесу влада намагається підняти відсоток вакцинації, за повністю проваленої PR-кампанії та зірваних термінів постачання вакцини. І це незважаючи на всі зусилля бізнесу допомогти державі: по всій Україні в ТРЦ відкрито понад 100 пунктів вакцинації та провакциновано понад 1 млн осіб.
 
Джерело: biz.nv.ua