14
09.21

Магніт для гостей: біля майбутнього ТРЦ Темп відкрився перший у Хмельницькому McDonald’s

Відкриття першого у місті закладу всесвітньовідомої мережі fast-service стало значною подією для містян. А у наступному році локація стане ще більш привабливою для хмельничан після відкриття спеціалізованого спортивно-розважального комплексу Темп.

Наприкінці серпня у Хмельницькому на перехресті Старокостянтинівського шосе та проспекту Миру відкрився перший у місті заклад McDonald’s. Така звична для мешканців великих міст подія стала досить важливою віхою у розвитку міста: адже було створено більше 100 нових робочих місць тільки в закладі, хоча сам ресторан обслуговують сервісні компанії та постачальники, які мають не менший штат співробітників. Окрім того, відкриття McDonald’s говорить про визнання перспектив регіону з точки зору міжнародних операторів та засвідчує можливість подальшого залучення інвестицій та благоустрою міста. 

Новий одноповерховий заклад площею більше 450 кв. м вмістив 114 гостьових місць у залі та 170 на літній терасі. Також функціонують сервіси McDrive та McDelivery. На терасі є ігровий дитячий майданчик для найменших гостей. У ресторані встановлено п’ять терміналів самообслуговування. Касова зона розділена на дві частини — для замовлення та видачі, а працівники сервісу можуть принести замовлення за столик. 

Зала оформлена у традиційному для McDonald’s еко-стилі з широким використанням природніх матеріалів, панорамними вікнами, зручними проходами та зрозумілою навігацією. 

Відкриття закладу відвідав мер Хмельницького Олександр Симчишин, який очолює місто вже п’ять з половиною років. Він прокоментував значущість події для міста. «Це непересічна подія для Хмельницького, і є низка моментів, які це підтверджують, – зазначив міський голова в коментарі RAU. – По-перше, це велика іміджева складова, бо McDonald’s – це світовий рівень, він не працює з містами, які не розвиваються. Відкриття підтверджує зацікавленість великих гравців у нашому місті. По-друге, якщо говорити прагматично, то це – 120 робочих місць для молодих людей, які не поїдуть за кордон і будуть заробляти та сплачувати податки тут. По-третє, це розвиток суміжних галузей – доставка, таксі, комунальні служби, громадський транспорт тощо». 

Окрім того, Олександр Симчишин підкреслив, що відкриття McDonald’s саме у цьому місці – важливий крок розвитку нової локації у місті, яка відома під умовною назвою «зона Дендропарку». Як сказав мер, ще одним елементом розвитку цієї локації стане відкриття розважально-торговельного комплексу Темп, який знаходиться у кроковій доступності від нового закладу. «Ми вивчаємо можливість поєднати велопішохідні маршрути та маршрути громадського транспорту між найбільш густонаселеними районами міста саме у цій зоні, – додав пан Симчишин. – Таким чином, ми фактично створимо ще один центр життя у місті». 

Такі амбітні плани мають міцне підґрунтя. Вже зараз неподалік першого у Хмельницькому MсDonald’s на місці непрацюючого цеха заводу Темп йдуть активні будівельні роботи по спорудженню нового однойменного спортивно-розважального ТРЦ. 

Нагадаємо, ТРЦ Темп буде реалізований у форматі спортивного outlet і займе близько 30 000 кв. м. площі, з якої 18 000 кв. м буде відведено під оренду. Крім торгової складової, в ньому планується розміщення спортивного комплексу, тенісних кортів, дитячого розвиваючого центру, ресторану сімейного типу. Значну частину площі (4300 кв. м) займуть офісні приміщення класу «А», дефіцит яких гостро відчувається в місті. 

Як розповів RAU власник проекту Михайло Гвоздьов, головна особливість ТРЦ Темп буде полягати в його кардинальній відмінності від класичних торговельно-розважальних центрів. «Моя думка, що класичні ТРЦ – це вчорашній день. Зараз більш затребувана концепція спеціалізованого комплексу, а не виключно торговельного або розважального центру, – вважає він. – Треба будувати та облаштовувати все більш місць, де людина змогла б з користю провести свій час». 

Саме тому власники ТРЦ Темп вирішили зробити ставку на розвиток спортивно-розважальної складової. «На даху будівлі ми плануємо побудувати два спортивні зали, – каже бізнесмен. – Також побудуємо два критих тенісних корти, дитячий розвиваючий центр з інтелектуальними розвагами». При цьому класичного фуд-корту у проекті ТРЦ не передбачено – планується відкрити сімейний італійський ресторан.

Ще один незвичайний, але амбіційний проект – облаштування тиру з магазином зброї в підвальному приміщенні комплексу. 

Звісно, що окрім спортивної складової, в ТРЦ Темп будуть присутні й інші напрямки. Так, заплановано відкриття найбільшого у місті продуктового супермаркету унікальної для міста концепції люксового формату площею понад 2000 кв. м. При цьому Михайло Гвоздьов відзначає, що він буде відрізнятися від інших магазинів Хмельницького дизайном, розширеним асортиментом і вищою якістю товарів.

Також будуть працювати магазини – з упором на спортивні товари, а не на звичайний мас-маркет. «Буде дуже жорсткий відбір, – підкреслює власник ТРЦ. – Хочемо зробити два поверхи якісного одягу провідних брендів в форматі «спорт-аутлет». Хоча можливе розміщення й магазинів брендів сегменту casual. 

В офісній частині, де планують облаштувати офіси класу «А/А-», буде розміщений і сервісний кластер – із послугами банків, нотаріусів, адвокатів, із хімчисткою, побутовим обслуговуванням тощо. Передбачається, що в цій локації запрацює своєрідний бізнес-хаб: коли провідні компанії Хмельницького та області зможуть співпрацювати, швидко налагоджуючи контакти, вирішуючи питання, розвиваючи свій бізнес. 

На думку пана Гвоздьова, відкриття McDonald’s саме в цьому районі – додаткове підтвердження перспективності зони, яка розташована на перетині найбільш пожвавлених вулиць міста. «Вони аналізували трафік, і якщо обрали саме це місце для відкриття, то можна бути впевненим: майбутній ТРЦ Темп теж не залишиться без уваги споживачів, а напроти – стане додатковим магнітом для містян», – резюмує підприємець.

У той же час, потенційні орендарі вже пильно придивляються до комплексу і вивчають можливість розміщення в ньому своїх магазинів. «Нашій компанії дуже цікаві профільні торгові об’єкти, такі як майбутній торговий центр Темп. Поки що наших магазинів в Хмельницькому немає, і для нас відкриття McDonald’s є показником важливості присутності в регіоні», – зазначив керівник відділу розвитку мережі спортивних супермаркетів Марафон Олександр Сілін. 

Одним з якірних орендарів майбутнього комплексу може стати мережа продуктових супермаркетів Таврія В, яка вже досить міцно закріпилася на ринку Хмельниччини. В коментарі RAU директор з розвитку компанії Денис Поповиченко розповів, що станом на кінець серпня 2021 року в Хмельницькому працює п’ять магазинів Таврія В, а у планах рітейлера – відкрити ще стільки ж. «Серед локацій, які нам цікаві, та які ми вивчаємо – й торговельно-розважальний комплекс Темп, – додав топ-менеджер. – У місті помірна конкуренція серед продуктових операторів, і ми зможемо залучити споживачів, в тому числі й новими пропозиціями товарів. Звісно, що пандемія та локдауни значно вдарили по купівельній спроможності населення, але попит потроху вирівнюється».

«Поява нового ТРЦ Темп – професійного, концептуально відмінного від наявних у Хмельницькому проектів – стане ще одним маркером розвитку регіону, – звернув увагу Олександр Фіалка, партнер консалтингової компанії Retail&Development Advisor – ексклюзивного брокера ТРЦ Темп. – Це єдиний у місті торговельно-розважальний комплекс, який надає своїм гостям достатню кількість паркомісць, якими, доречі, можуть скористатися й відвідувачі McDonald’s». Також експерт наголосив, що на своєчасність й затребуваність майбутнього ТРЦ вказує й значний попит на оренду приміщень з боку великих мережевих операторів зі світовим ім’ям. 

«Впевнені, що Темп стане улюбленим місцем для проведення часу у мешканців міста, і буде відкритий у заявлені строки, – каже Олександр. – Ми зі свого боку, гарантуємо наповнення ТРЦ якісними орендарями, які запропонують найширший асортимент товарів». 

Відкриття McDonald’s додатковий раз підкреслило перспективність локації, де розташований ТРЦ Темп – перехрестя Старокостянтинівського шосе та проспекту Миру – й стане додатковим фактором, який буде стимулювати хмельничан і мешканців області завітати до цієї зони. А завітавши – обов’язково заглянути й до ТРЦ Темп, тим більше – він знаходиться буквально у двох кроках.

З питань оренди в ТЦ Темп звертайтеся до Наталії Бортник: n_bortnyk@rda.ua, 063 999 24 97 та Яценко Анни: a_yatsenko@rda.ua, 067 904 45 80

Джерело: rau.ua